الخميس، 5 يناير 2012

تورلى باللحمة والخضروات




المقادير:
  
 2كيلو  خضراوات بطاطس جزر بسلة
- بصلة صغير الحجم
- فلفل رومى الوان
- كيلو  لحم أحمر مقطع مكعبات
- بصلة متوسطة مفرية
– 2 ملعقة كبيرة سمن
- ثوم
- ملح
– 2 كوب عصير طماطم


طريقة التحضير:
نحضر قدر ونضعه على نار هادئة ، ونضع السمن او لو هنستخدم الزبد نحط الزيت الأول ولما يسخن نضيف له الزبد ونضع البصله المفرومه حتى تدبل
ولما تتبدل نضيف اللحم حتى ينضج نصف نضج نضيف الخضار كله البصل والبطاطس والكوسة والفاصوليا والبسلة والجزر والفلفل الرومي ونشوحهم على نار متوسطة
وبعد ما يتشوح شويه نرفعه من على النار
يعني ما نتركه لحد ما يحمر الخضار لا بس تشويحة بسيطة، يعني تقليبتين واطفي عشان ياخد بس طعم وريحة السمن
نحضر طاجن او اى صينية فرن ونضع اللحم اولا وبعدين الخضار كله ونضيف عصير الطماطم والصلصة والبهارات والملح والفلفل وملعقة زبد صغيرة عالوجه ونضيف الشوربة
نغلفها بورق فويل ونحطها بالفرن نصف ساعه ثم تنزعى الفويل
وتتركى الوجه يحمر شويه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق