الاثنين، 1 أغسطس 2011

طريقة عمل لانشون في البيت (بيف رول) للشيف حسن

     
لانشون الفراخ بالصور
المقادير



نص كيلو صدور دجاج مخليه
كوب بقسماط ناعم
4 فصوص ثوم
بيضتان
ملعقه كسبرة و بقدونس مفروم ناعم
ملح
بهارات


الطريقة
نقطع صدور الدجاج قطع صغيرة ثم نقوم بفرمها مع فصوص الثوم
ثم نفرمها مرة اخرى مع البهارات و الخضرة حتى نحصل على عجينة ناعمه جدا و ده بيكون شكلها



ثم نضع البيض فى طبق و نضرب كويس بالشوكة و يضاف الى الخليك السابق حتى يندمج تماما مع العجينه




ثم نضع كوب البقسماط نلاحظ تكون عجينة متماسكة جدا




نلف العجينه اما فى ورق قصدير مدهون بالزيت او انا كان عندى الاكياس الخاصة بدخول الفرن حطيتها فيه و بعدين لفيت فوقها ورق قصديرو تحاول تشكلى العجينة على شكل اسطوانى على قد ما تقدرى و ما تخافيش اذا ما اعطتيكيش الشكل المطلوب لانه بعد ما بتدخل الفرن طلعت معايا اسطوانه مظبوطة جدا







ندخل الاسطوانه فى صينية بالفرن و نضع قليل من الماء فى الصينية حتى لا تحترق و تكون حرارة الفرن متوسطة
و تقريبا بتقعد ساعه فى الفرن
مع العلم تقلبى الاسطوانه بعد نص الوقت على الجهة الاخرى حتى نتاكد من استوائها بالكامل

نترك اللانشون بعد خروجه من الفرن لمده حوالى ساعه حتى يبرد

وده شكله بعد ما برد



و بعدين نقطعه على قد استخدام يومين او ثلاثه و الباقى
وضعته فى لفريزر مقطع جاهز بحيث اخرجه قبل الاكل بشويه



*****

هناك تعليق واحد: