المكونات:
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)
الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على منضدة العمل
اضغطى على اللحم و افرديه على المنضدة للقضاء على أى فراغات بداخله
ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر
اخلطى المكونات كلها مع بعض
استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة
اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى
رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة
اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة
قسميها بالسكين إلى 4 أجزاء
ثم 8 أجزاء
و اصنعى كرة من كل جزء
استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص
ثم غطيها بقطعة أخرى
و احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق
للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر
مع شرائح الخيار المخلل و البصل
و أخيرا الكاتشب
بس انا ما بحب الكاتشب
وبالهنا والشفاء ..
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)
الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على منضدة العمل
اضغطى على اللحم و افرديه على المنضدة للقضاء على أى فراغات بداخله
ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر
اخلطى المكونات كلها مع بعض
استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة
اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى
رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة
اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة
قسميها بالسكين إلى 4 أجزاء
ثم 8 أجزاء
و اصنعى كرة من كل جزء
استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص
ثم غطيها بقطعة أخرى
و احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق
للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر
مع شرائح الخيار المخلل و البصل
و أخيرا الكاتشب
بس انا ما بحب الكاتشب
وبالهنا والشفاء ..
ماعرفناش نوع اللحمة اللى مصنوعة منها
ردحذفعشان نأخد لها المضاد الحيوى المناسب
حاجه جميله وتفتح النفس مش الحشرات إللى فى موج البحر ......(بهيجه)
ردحذف