المكونات
سمك _ ثوم _ كمون _كزبره_ فلفل حلو _ عصير الليمون _ الخل الابيض _ فلفل رومي _فلفل حـار _ السمـاق اللبناني _ دقيق
طـريقة التحضير:
السمك طبعاً حسب ما تحبي كيلو و نصف
المهم تنظفيه كويس من الداخل و الخارج
التتبيله:
2 رأس ثوم مفومه + 2 ملعقة كمون + نصف ملعقة كزبره +نصف ملعقة فلفل حلو + 3 حبات ليمون عصير + معلقتين خـل ابيض + فلفله رومي مقطعه صغير + قرن فلفل حـار مقطع صغير (( السماق اللبناني )) حسب الرغبه
ونخلط المقـادير كلهـا مع بعض
2 رأس ثوم مفومه + 2 ملعقة كمون + نصف ملعقة كزبره +نصف ملعقة فلفل حلو + 3 حبات ليمون عصير + معلقتين خـل ابيض + فلفله رومي مقطعه صغير + قرن فلفل حـار مقطع صغير (( السماق اللبناني )) حسب الرغبه
ونخلط المقـادير كلهـا مع بعض
طبعاً أنت ِ مصفيه السمك من المـاء
قومي بتدبيل السمك من الداخل والخـارج
وأتركي السمك سـاعه على الاقـل في التتبيله
وبعــد ها قومي بقلي السمك
تعالي نجهـز الخلطه بتاعت القلي
كوب دقيق ابيض + 2 كوب مـاء
وملح + كمون + ولو عندك قليل من باقي الخلطه
ضفيهـا عليهـا
ونضع المقادير على بعض وتقلب حتى تصبح عجينه فوق الخفيفه وأقل من المتوسطه
ضعي السمكه بداخلها واخرجيها
وضعيها في الزيت الغزير المقدوح
تعالي نجهز الصلصه بتاعت السمك والارز
المكونـات :
بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء
قومي بتدبيل السمك من الداخل والخـارج
وأتركي السمك سـاعه على الاقـل في التتبيله
وبعــد ها قومي بقلي السمك
تعالي نجهـز الخلطه بتاعت القلي
كوب دقيق ابيض + 2 كوب مـاء
وملح + كمون + ولو عندك قليل من باقي الخلطه
ضفيهـا عليهـا
ونضع المقادير على بعض وتقلب حتى تصبح عجينه فوق الخفيفه وأقل من المتوسطه
ضعي السمكه بداخلها واخرجيها
وضعيها في الزيت الغزير المقدوح
تعالي نجهز الصلصه بتاعت السمك والارز
المكونـات :
بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء
ثم نضيف مكعب المرقة حسب الرغبه
و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
ثم نضيف الكزبره الخضراء ونطفي عليها النار وتكون جاهزه
الارز البسمتي
و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
ثم نضيف الكزبره الخضراء ونطفي عليها النار وتكون جاهزه
الارز البسمتي
يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق
ملحوظه : ممكن أستبدال الارز البسمتي بالارز المصري الؤلؤي بس طبعا بدون نقع
ننزل الارز من على النار نصف سوا
ثم يصفي تماما من الماء
ملحوظه : ممكن أستبدال الارز البسمتي بالارز المصري الؤلؤي بس طبعا بدون نقع
ننزل الارز من على النار نصف سوا
ثم يصفي تماما من الماء
و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة
ونخلط الارز بالصلصه
و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
ونخلط الارز بالصلصه
و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق