العرق الرستو ( اللحمة الباردة )
المقادير انا جبت عرق فلتو وزنة 2كيلو ونص ودة شكله 
جبت 3 فصوص ثوم وقطعتهم بالنص وعملت شقوق فى العرق وحطيت التوم وحطيت فلفل اسود حب ودى الصور


وبعد كدة جبت الخيط عشان الفة ودا شكله


ودة الشكل النهائي بعد اللف
بعد كدة جبت عصير بصلة وحطيت عليه 3 معالق خل عصير ليمونة ملح فلفل 3قرنفل مسمار بشرة جوزة الطيب وخلطهم مع بعض بلشكل ده


وغطيته بالبلاستيك الشفاف وحطيته في الخليط ده ليله كامله في الثلاجه مع التقليب المستمر

وبعدين جبت صاج ولفيته بقصدير وشوحت العرق في ملعقتين سمن ودة شكله

وبعدين حطيت العرق وحطيت الصوص اللي باقي من التتبيله علية وغلفته بالقصدير وحطيته في الفرن على نار هاديه اخد منى ساعتين ونصف لحد ما دخلت فية سكين رفيع دخلت بسهوله

وبعد ما طلع من الفرن سيبته يبرد شوية وجبت ورقة قصدير دهنتها بزبدة ولفيته فيها وحطيته في الثلاجه



وبعد ما طلع من التلاجه قطعته رفيع بسكينه منشار ودة الشكل النهائي له


جبت 3 فصوص ثوم وقطعتهم بالنص وعملت شقوق فى العرق وحطيت التوم وحطيت فلفل اسود حب ودى الصور


وبعد كدة جبت الخيط عشان الفة ودا شكله


ودة الشكل النهائي بعد اللف
بعد كدة جبت عصير بصلة وحطيت عليه 3 معالق خل عصير ليمونة ملح فلفل 3قرنفل مسمار بشرة جوزة الطيب وخلطهم مع بعض بلشكل ده


وغطيته بالبلاستيك الشفاف وحطيته في الخليط ده ليله كامله في الثلاجه مع التقليب المستمر

وبعدين جبت صاج ولفيته بقصدير وشوحت العرق في ملعقتين سمن ودة شكله

وبعدين حطيت العرق وحطيت الصوص اللي باقي من التتبيله علية وغلفته بالقصدير وحطيته في الفرن على نار هاديه اخد منى ساعتين ونصف لحد ما دخلت فية سكين رفيع دخلت بسهوله

وبعد ما طلع من الفرن سيبته يبرد شوية وجبت ورقة قصدير دهنتها بزبدة ولفيته فيها وحطيته في الثلاجه



وبعد ما طلع من التلاجه قطعته رفيع بسكينه منشار ودة الشكل النهائي له

على فكرة انا باسلقها فى ماء وبصل وحبهان و ورق لورر وجزر
بعد نضجها تترك تبرد ويفك الخيط وتقطع طرنشات
***********
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق