الأحد، 30 أكتوبر 2011

كباب بتلو .. كباب ضاني .. كباب بالفحم .. لحم بتلو .لحم ضاني مشوي

المكونـات:

لحم بتلو أو ضاني (( الكميه حسب الرغبه))
_ بصل مفروم نـاعم _ وبصل مكعبات_ فلفل رومي _ طماطم مكعبات _ملح _ فلفل أسود _ بهـارت لحمه _عصير ليمون _ السمـاق اللبناني (( ممكن استبداله بقشر الرمـان )) قطعة فحم أسود
طــريقة التحضير:
أولاً : ضعي على البصل ملح وفلفل أسود وأدعكيه كويس .. وأتركيه لحد مـا ينزل مـاء البصل
ثانياً :  قطعي اللحم لمكعبات متوسطه
وضعيهـا 
في وعــاء غويط وضعي عليهـا مـاء البصل
والليمون والبهـارات والسمـاق 

وتـركيهـا لمدة سـاعه ونصف على الاقـل
تعـالي نجهــر باقي الخطوات:
قطعي البصل مكعبات والطماطم مكعبات والفلفل الرومي
وجهزي الاسياخ المطلوبه .. ممكن خشب أو عـاديه حسب الرغبه .. وشغلي الشوايه للتسخين
وابدأي بـترتيب اللحمه والطماطم والبصل والفلفل الرومي بالشكـل دا

وأتركيهـا على الشوايه .. لكن أوعي تنسي
كل شويه بصي عليهـا ..


وطبعاً قلبيهـا من جهه لجهه لمده نصف سـاعه
أوعى تسبيهـا أكتر من كدا علشان بتنشف
وبعد كدا أنقليهـا في صنية فرن وغطيهـا بورق
الفـويـل أو الاكيـاس الحراريه 
وأتركيهـا في الفرن لحد ما تستوي
بعـد كدا ضعي الفحمه على النـار واتركيهـا لحد مـا تحمـر جداً وبعدهـا أفتحي غطاء الصنيه
وضعيهـا في النصف علشان تعطي رااااائحه جنـااااااان
وبعد كدا طلعيهـا في طبق التقديم 
بالشكل دا


وضعي جنبهـا الارز الابيض والسلطات
أو بالشكـل دااا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق