الجمعة، 15 يوليو 2011

عمل حلوى الموسم ( السودانية )


المقادير
كوب ونص سودانى سادة مش مملح متحمص بس مش قوى
نصف كوب سكر (سكروز)العادى الى احنا بنستعمله

2 ملعقة سكر جلوكوز بتشتريه من محل بيبيع حلويات
دة بيخلى السكر يذوب بسرعة وبتبقى لونها فاتح
لو مفيش ممكن نضع نصف لمونة بس السودانية هتطلع غامقة شوية
ولو مفيش ممكن نحط ملح لمون 
وشوية فانيليا او ماء ورد

التحضير

نضع السكر وعلية سكر الجلوكوز وشوية ميه ولو هنحط لمون منحطش ماء
ونضعة على النار حتى يمتزج مع التقليب وعشان نعرف انه اتمزج صح نشيل المعلقة لازم نلقيها طلعت زى خيط ابيض كدة يبقى اتمزج
بعد كدة نضع السودانى و الفانيليا او ماء الورد
بعد كدة نطلعه ونحطه على حاجة خشب مببلة ونفرده بالنشابة ونقطعه ونسيبه شوية لحد ما يتجمد
 
ملحوظة لو عايزين نعمل سمسمية او حمص نفس الطريقة بس بدل سودانى ضع نوع المكسرات الى انت عاوزة 
 
 
 
 
 
 
****

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق