المقادير
نصف كيلو فول مدشوش
حزمة بقدونس
حزمة كزبرة
6 فصوص كبار ثوم
حزمة كرات
بصلة كبيرة
البهارات
ملح حسب الرغبة
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
نص ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
الطريقة
ننقع الفول فى الماء يوم كامل
وتاني يوم نصفيه كويس من ميته
ثم نضع الخضرة ( البقدونس والكزبرة والكرات )
والبصل والثوم على الفول فى الخلاط ومعهم نصف كوب ماء حتى تلف المقادير فى الخلاط وتنعم ثم نضعها فى مصفاة عيونها ضيقة وتحتها طبق واسع لثانى يوم فى الثلاجة حتى تصفى ميتها
نصف كيلو فول مدشوش
حزمة بقدونس
حزمة كزبرة
6 فصوص كبار ثوم
حزمة كرات
بصلة كبيرة
البهارات
ملح حسب الرغبة
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
نص ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
الطريقة
ننقع الفول فى الماء يوم كامل
وتاني يوم نصفيه كويس من ميته
ثم نضع الخضرة ( البقدونس والكزبرة والكرات )
والبصل والثوم على الفول فى الخلاط ومعهم نصف كوب ماء حتى تلف المقادير فى الخلاط وتنعم ثم نضعها فى مصفاة عيونها ضيقة وتحتها طبق واسع لثانى يوم فى الثلاجة حتى تصفى ميتها
ويكون شكلها كالاتى
ملحوظة هامة جدا
نضع البهارات فى العجينة قبل القلى فى زيت غزير
ممكن نضع اضافات كالاتى
بيض مع العجينة
تحشى العجينة بالبسطرمة وتقلى
تحشى العجينة بخليط الشطة الحمرا الحارة
تغطى بالسمسم عند القلى
ملحوظة هامة
لو عايزة تحفظيها فى الفيريز لاتضعى ثوم فى العجينة
وبالهنا
لعمل الفلافل المحشيه
1- أخلطى بصله مبشورة و6 فصوص ثومـ مدقوق + نصف ملعقه صغيرة شطه وقليل من الملح
2- ضعى هذة الخلطه على نار هادئه مدة 5 دقائق مع التقليب ثمـ ترفع بعيداً عن النار وتتركـ حتى تبرد
خذى قطعه من عجينه الفلافل وأعملى حفرة وضعى نصف ملعقه صغيرة من الحشو وأقفليها جيداً وهكذا بقيه المقدار وأقليها فى الزيت
1- أخلطى بصله مبشورة و6 فصوص ثومـ مدقوق + نصف ملعقه صغيرة شطه وقليل من الملح
2- ضعى هذة الخلطه على نار هادئه مدة 5 دقائق مع التقليب ثمـ ترفع بعيداً عن النار وتتركـ حتى تبرد
خذى قطعه من عجينه الفلافل وأعملى حفرة وضعى نصف ملعقه صغيرة من الحشو وأقفليها جيداً وهكذا بقيه المقدار وأقليها فى الزيت
....
.....
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق