الاثنين، 5 ديسمبر 2011

طريقة عمل الفلافل المصرية فى الخلاط على طريقتى

http://www.lakii.com/img/all/Oct11/yNnfBZ10041333.jpg 
المقادير 
نصف كيلو فول مدشوش 
 حزمة بقدونس 
 حزمة كزبرة 
6 فصوص  كبار ثوم 
حزمة كرات 
بصلة كبيرة
البهارات 
ملح حسب الرغبة 
 ملعقة صغيرة كمون 
 ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة 
نص ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم

الطريقة

ننقع الفول فى الماء يوم كامل
وتاني يوم نصفيه كويس من ميته 
http://www.lakii.com/img/all/Oct11/5xguld10041321.jpg

ثم نضع الخضرة ( البقدونس والكزبرة والكرات )
والبصل والثوم على الفول فى الخلاط ومعهم نصف كوب ماء حتى تلف المقادير فى الخلاط  وتنعم ثم نضعها فى مصفاة عيونها ضيقة وتحتها طبق واسع لثانى يوم فى الثلاجة حتى تصفى ميتها
ويكون شكلها كالاتى 
http://www.lakii.com/img/all/Oct11/Tud4Nb10041322.jpg 
ملحوظة هامة جدا
نضع البهارات فى العجينة قبل القلى فى زيت غزير
ممكن نضع اضافات كالاتى
بيض مع العجينة
تحشى العجينة بالبسطرمة وتقلى
تحشى العجينة بخليط الشطة الحمرا الحارة
تغطى بالسمسم عند القلى
ملحوظة هامة
 لو عايزة تحفظيها فى الفيريز  لاتضعى ثوم فى العجينة
 وبالهنا


لعمل الفلافل المحشيه

1- أخلطى بصله مبشورة و6 فصوص ثومـ مدقوق + نصف ملعقه صغيرة شطه وقليل من الملح

2- ضعى هذة الخلطه على نار هادئه مدة 5 دقائق مع التقليب ثمـ ترفع بعيداً عن النار وتتركـ حتى تبرد

خذى قطعه من عجينه الفلافل وأعملى حفرة وضعى نصف ملعقه صغيرة من الحشو وأقفليها جيداً وهكذا بقيه المقدار وأقليها فى الزيت





....

.....

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق